Teamleden

Kathy Schlich

Kathy Schlich

Kathy Schlich
BIG: 19925694716

 

Tijdens mijn opleiding klinische psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ontstond mijn interesse in medische psychologie en psychofarmacologie. In vervolg daarop promoveerde ik aan de Universiteit Utrecht op onderzoek binnen de psychosociale oncologie. Sinds 2016 ben ik werkzaam binnen diverse settingen in de specialistische geestelijke gezondheidszorg en werk ik hoofdzakelijk met (jong-)volwassenen die vastlopen in hun functioneren of in contact met anderen waarbij veelal sprake is van traumaklachten en/of angst- en stemmingsklachten.

Vanuit hoe we in samenwerking bestaande klachten en problemen leren begrijpen en wat je graag anders zou willen, stellen we samen een behandelplan op met een passende behandelmethode en behandelduur. Dit kan bestaan uit inzichtgevende gesprekken of een meer ervaringsgerichte of praktische aanpak. Mijn streven is om zo kort mogelijk en zo lang als nodig met je op te lopen om te komen tot inzicht in hoe jij jezelf en anderen hebt leren zien en hoe dit tot uiting komt in jouw klachten en patronen binnen relaties met anderen. Met de opgedane inzichten en ervaringen ben je in staat eventuele nare ervaringen te verwerken, de patronen die tot jouw klachten leiden te doorbreken en op een veerkrachtige wijze vervolg te maken met jouw leven.

Geïnspireerd door het psychoanalytische gedachtegoed geef ik kortdurende psychoanalytische steungevende psychotherapie (KPSP), daarnaast ben ik geschoold in schematherapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Naast mijn werkzaamheden als behandelaar ben ik in verschillende rollen betrokken bij onderwijs voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg.

 

Kwaliteitsstatuut